Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kakaowo-rumowe paluszki z bułki tartej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasteczka szybko się robi i szybko ze stołu znikają

Kakaowo-rumowe paluszki z bułki tartej

Składniki:

Kakaowo-rumowe paluszki z bułki tartej

 

  • 2 szklanki bułki tartej
  • 4 łyżki kakao,
  • 4 jajka,
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki oleju,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 0,5 łyżeczki aromatu rumowego
  • tłuszcz do formy

 

Sposób przygotowania:

Kakaowo-rumowe paluszki z bułki tartej
Do miski wsypać bułkę tartą wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dodać całe jajka, stopione, przestudzone masło, aromat, olej i dokładnie wymieszać. Z ciasta formować długie wałki, o grubości palca, kroić na kawałki, ułożyć na przygotowanej blaszce. Włożyć do piekarnika i piec w temp 180 stopni około 30 minut. Upieczone można oprószyć cukrem pudrem.