WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1265]

Kakaowy krem do tortu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kakaowy krem do tortu zrobiony na budyniu śmietankowym lub waniliowym, z dużą ilością masła oraz z kakao. Jest puszysty i delikatny.

Kakaowy krem do tortu

Składniki:

Kakaowy krem do tortu

 

  • 1 budyń śmietankowy bez cukru na 0,5l mleka
  • 1,5 szkl. mleka
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki kakao
  • 300 g masła

Sposób przygotowania:

Kakaowy krem do tortu

ETAP 1:

1 szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać proszek budyniowy i przelać na gotujące się mleko. Ciągle mieszając, gotować budyń do zgęstnienia. Ugotowany budyń odstawić do wystudzenia.

Miękkie masło zmiksować z cukrem pudrem do uzyskania puszystej konsystencji. Następnie do masła dodawać po łyżce zimny budyń i miksować do uzyskania jednolitej masy. Na koniec do kremu dodać kakao i wymieszać najpierw łyżką, a dopiero potem mikserem.

Gotowym kremem przekładać torty lub ciasta.