Sposób przygotowania:
Tartaletki z truskawkami i kruszonkąETAP 1
CIASTO: Na stolnicę przesiewamy mąkę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta.
ETAP 2
Zagniatamy ciasto
ETAP 3
Powstałe ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm. Z ciasta za pomocą foremek wykrawamy koła. Wyciętymi kołami wyklejamy natłuszczone foremki. Dno babeczek nakłuwamy widelcem.
ETAP 4
Truskawki myjemy, osuszamy i usuwamy z nich szypułki. Tak przygotowane łączymy z mąką ziemniaczaną.
Przygotowanymi owocami wypełniamy środki ciasta kruchego.
ETAP 5
Na owoce wykładamy kruszonkę.
Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika. Tartaletki pieczemy około 25 -30 minut w 180°C do zrumienienia.
KRUSZONKA: Składniki kruszonki przekładamy do miski. Rozkruszmy je w dłoniach do uzyskania kruszonki.
SylaUla