Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Kakaowy spód biszkoptowy do ciast

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
  • KALORIE: 110
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jest to świetny kakaowy biszkopt, który idealnie nadaje się jako podstawa ciasta. U mnie sprawdził się już przy wielu pysznościach!

Kakaowy spód biszkoptowy do ciast

Składniki:

Kakaowy spód biszkoptowy do ciast

Biszkopt o wymiarach 22 x 26 cm i grubości około 1,5 cm:

Sposób przygotowania:

Kakaowy spód biszkoptowy do ciast

Ciasto:

Kakaowy spód biszkoptowy do ciast
Należy uważać, aby nie "przebić" piany z białek

Białka oddzielone od żółtek należy ubić na sztywną pianę.

Pod koniec ubijania powoli wsypywać cukier, a następnie stopniowo dodawać żółtka.

Na końcu masę partiami łączyć z mąką - uprzednio przesianą z kakao.

Pieczenie:

Kakaowy spód biszkoptowy do ciast
Biszkopt należy piec do tzw. "suchego patyczka".

Ciasto biszkoptowe przelać do formy z dnem wyłożonym papierem do pieczenia.

Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 30 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni.


Tagi:

biszkopt