Sposób przygotowania:
Tortilla z truskawkamiETAP 1
Filet myjemy i osuszamy. Gotowego kroimy w paseczki i oprószamy przyprawą do kurczaka. Tak przygotowanego smażymy na oleju do miękkości, zdejmujemy z ognia i studzimy.
ETAP 2
Truskawki wyjemy, osuszamy, usuwamy z nich szypułki i przekrawamy na połowę. Sałatę przepłukujemy i osuszamy.
ETAP 3
Pierwszy płat tortilli smarujemy majonezem.
ETAP 4
Na majonez wykładamy warstwę liści sałaty. Na sałatę w dwóch rzędach wykładamy paski fileta oraz dwa rzędy truskawek. Całość posypujemy startym na tarce o grubych oczkach serem żółtym.
Dodatkowo danie delikatnie oprószamy do smaku solą ziołową oraz świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
ETAP 5
Po nałożeniu nadzienia tortillę rolujemy. Po dwóch stronach przewiązujemy ją dratwą. Następnie przekrawamy na połowę i gotowe. W ten sam sposób postępujemy z pozostałymi trzema tortillami.
SylaUla
gusia1000