lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Kaki w sosie żurawinowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kaki w sosie żurawinowo malinowym

Kaki w sosie żurawinowym

Składniki:

Kaki w sosie żurawinowym

 

  • 5 owoców kaki
  • 15 dag żurawiny ze słoiczka
  • 20 dag malin
  • 2 łyzki cukru
  • 2 łyżki soku jabłkowego

Sposób przygotowania:

Kaki w sosie żurawinowym
Maliny przebierz,lekko opłucz wodą,żurawinę wyjmij ze słoiczka.Owoce (maliny oraz żurawinę)zmiksuj na gładką masę wraz z sokiem jabłkowym i cukrem kryształem. Owoce kaki umyj i pokrój w plasterki.Poukładaj je w salaterkach i polej sosem,możesz także ozdobić je ubitą kremówką lub polewą czekoladową.