LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Książka Kucharska: Jesienne warzywa wprost ze słoika!

Kalafior marynowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wspaniały dodatek do wędlin i mięs.

Kalafior marynowany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafior marynowany

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior marynowany
Warzywa umyć. Kalafior podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w piórka a paprykę w paski. Włożyć do lodówki na 12 h. Zagotować ocet z cukrem, goździkami, chili i liściem laurowym. Włożyć warzywa i gotować jeszcze ok. 20 minut. Dodać resztę przypraw, zagotować. Gorące przełożyć do słoików. Zawekować.
Kalafior marynowany
Umyty kwiat kalafiora podzielony na różyczki.
Kalafior marynowany
Czerwona papryka pokrojona w cienkie paski.
Kalafior marynowany
Cebula poszatkowana w piórka do kalafiora.
Kalafior marynowany
Zawekowany w słoikach kalafior marynowany.

Tagi:

kalafior