Sposób przygotowania:
Kalafior marynowany
Warzywa umyć. Kalafior podzielić na różyczki. Cebulę pokroić w piórka a paprykę w paski. Włożyć do lodówki na 12 h. Zagotować ocet z cukrem, goździkami, chili i liściem laurowym. Włożyć warzywa i gotować jeszcze ok. 20 minut. Dodać resztę przypraw, zagotować. Gorące przełożyć do słoików. Zawekować.
![Kalafior marynowany Kalafior marynowany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kalafior-marynowany-142641.jpg)
![Kalafior marynowany Kalafior marynowany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kalafior-marynowany-142642.jpg)
![Kalafior marynowany Kalafior marynowany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kalafior-marynowany-142643.jpg)
![Kalafior marynowany Kalafior marynowany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kalafior-marynowany-142644.jpg)