Sposób przygotowania:
Smażony kalafior do obiadu
Kalafior oczyścić z liści, wyciąć głąb, opłukać a następnie zalać wodą.
Dodać soli i gotować do miękkości, (ale nie rozgotować).
Po ugotowaniu odsączyć na durszlaku.
Jajka rozbełtać dodać mleko oraz przyprawy.
Odsączony kalafior panierować w jajku a naste pnie w bułce tartej.
Smażyć na gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Podawać z ziemniakami i jajkiem sadzonym.
Kalafior smakuje równie dobrze jako samodzielne danie.
Dodać soli i gotować do miękkości, (ale nie rozgotować).
Po ugotowaniu odsączyć na durszlaku.
Jajka rozbełtać dodać mleko oraz przyprawy.
Odsączony kalafior panierować w jajku a naste pnie w bułce tartej.
Smażyć na gorącym tłuszczu z każdej strony na złoty kolor.
Podawać z ziemniakami i jajkiem sadzonym.
Kalafior smakuje równie dobrze jako samodzielne danie.
gusia1000