Sposób przygotowania:
Panierowany kalafior
1. Kalafior dzielimy na różyczki,płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i studzimy.
2. Jajko roztrzepujemy i lekko solimy. Ostudzony kalafior panierujemy w jajku i następnie w bułce tartej.
3. Na patelni rozgrzewamy masło lub margarynę, smażymy kalafior ze wszystkich stron do zrumienienia.
4. Usmażony kalafior osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy.
2. Jajko roztrzepujemy i lekko solimy. Ostudzony kalafior panierujemy w jajku i następnie w bułce tartej.
3. Na patelni rozgrzewamy masło lub margarynę, smażymy kalafior ze wszystkich stron do zrumienienia.
4. Usmażony kalafior osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy.