Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Panierowany kalafior

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Panierowany kalafior to bardzo smaczny dodatek do drugiego dania. Możemy go podać np. z ziemniaczkami i koperkiem.

Panierowany kalafior

Składniki:

Panierowany kalafior

Składniki:

Sposób przygotowania:

Panierowany kalafior
1. Kalafior dzielimy na różyczki,płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i studzimy.

2. Jajko roztrzepujemy i lekko solimy. Ostudzony kalafior panierujemy w jajku i następnie w bułce tartej.

3. Na patelni rozgrzewamy masło lub margarynę, smażymy kalafior ze wszystkich stron do zrumienienia.

4. Usmażony kalafior osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy.