korniszona007

korniszona007

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 44]

Kalafior w beszamelu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Podaję to danie z ziemniakami i mięsem :)

Kalafior w beszamelu Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kalafior w beszamelu

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w beszamelu
Kalafior dzielimy na różyczki, myjemy i gotujemy około 15 minut. Przygotowujemy sos beszamelowy : masło rozpuszczamy w rondelku, uwaga aby nie spalić masła. Następnie do masła powoli dodajemy po łyżce mąki cały czas mieszając. Gdy uzyskamy dość gęstą konsystencje dodajemy mleko, wlewając po trochę, ciągle mieszając. Gotowy sos przyprawiamy sokiem z cytryny, gałką oraz solą i pieprzem. Wodę z kalafiora odlewamy i dodajemy kalafior do sosu. Wszystko delikatnie mieszamy i gotowe! Smacznego
Kalafior w beszamelu
Przygotuj wszystkie składniki które potrzebujesz
Kalafior w beszamelu
Przyrzadzamy sos beszamelowy do kalafioru

Tagi:

kalafior