Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kalafior w kokosowym cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Takie trochę indyjsko- tajskie klimaty w domowym wydaniu.

Kalafior w kokosowym cieście Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafior w kokosowym cieście

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w kokosowym cieście
Podzielić na różyczki obranego z liści kalafiora. Umyć. Obgotować na pół miękko w osolonej wodzie ( ok. 10-15 minut).Delikatnie odcedzić . Przygotować gęste ciasto naleśnikowe z mąki , jajek, mleka kokosowego . Doprawić solą , pieprzem, curry. Wsypać do ciasta wiórki kokosowe. Odstawić ciasto na 15 minut. Na patelni rozgrzać sporą porcję oleju. Kalafiora maczać w cieście i kłaść na gorący olej. Smażyć na rumiano obracając na wszystkie strony . Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym . Podawać gorące z kawałkiem cytryny do skropienia lub na zimno z dipem na bazie jogurtu.
Kalafior w kokosowym cieście
Kalafior podzielony na różyczki gotujemy w osolonej wodzie
Kalafior w kokosowym cieście
Ugotowanego kalafiora odcedzić delikatnie
Kalafior w kokosowym cieście
Przygotować ciasto nalesnikowe na bazie mleczka kokosowego
Kalafior w kokosowym cieście
Kalafior maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym tłuszczu