madi356

madi356

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 494]

Kalafior w panierce wg madi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Idealne jako przekąska lub jako dodatek do obiadu.

Kalafior w panierce wg madi

Składniki:

Kalafior w panierce wg madi

 

Sposób przygotowania:

Kalafior w panierce wg madi
Kalafior oczyszczamy, dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, a następnie dzielimy na różyczki i gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu kalafiora odcedzamy i studzimy. Do jednej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Do drugiej wbijamy jajka, wlewamy jogurt, dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Ostudzone różyczki kalafiora moczymy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.