Sposób przygotowania:
Kalafior w sosie czosnkowym
sos czosnkowy
Polecam zrobienie sosu czosnkowego na bazie majonezu, kazdy niech użyje takiego jak lubi ja uwielbiam jeden którego w mieście w którym obecnie przebywam nie ma możliwości dostać, (logo majonezu czerwono-białe).
Czosnek albo wyciskamy do majonezu albo gnieciemy i drobno siekamy, rozcieńczamy mlekiem, dodajemy bazylie.
Kalafior rozdrabniamy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie aż stanie się miekki. Po ugotowaniu polecam przepłukac kalafior zimna wodą. Po wystygnięciu mieszamy sos czosnkowy z kalafiorem.
Danie głównie sezonowe, ale goraco polecam jako alternatywa do ziemniaków czy frytek, Pasuje głównie z mięsem przyrzadzonym na ostro.
Polecam zrobienie sosu czosnkowego na bazie majonezu, kazdy niech użyje takiego jak lubi ja uwielbiam jeden którego w mieście w którym obecnie przebywam nie ma możliwości dostać, (logo majonezu czerwono-białe).
Czosnek albo wyciskamy do majonezu albo gnieciemy i drobno siekamy, rozcieńczamy mlekiem, dodajemy bazylie.
Kalafior rozdrabniamy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie aż stanie się miekki. Po ugotowaniu polecam przepłukac kalafior zimna wodą. Po wystygnięciu mieszamy sos czosnkowy z kalafiorem.
Danie głównie sezonowe, ale goraco polecam jako alternatywa do ziemniaków czy frytek, Pasuje głównie z mięsem przyrzadzonym na ostro.