Sposób przygotowania:
Kalafior w sosie serowym wg lola11992
Kalafior dokładnie oczyścić, umyć, a następnie podzielić na mniejsze części. Podzielony kalafior ugotować w lekko posolonej wodzie. Ugotowany kalafior delikatnie odcedzić. Ser pleśniowy ostrożnie rozdrobnić. Mleko wlać do garnuszka, a w następnej kolejności dodać do niego rozdrobniony ser pleśniowy. Całość gotować na małym ogniu i mieszać wszystko razem, żeby ser pleśniowy całkowicie się rozpuścił. Sos doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. W naczyniu żaroodpornym poukładać ugotowany kalafior, a następnie zalać go zrobionym sosem serowym z mleka i sera pleśniowego. Całość zapiekać przez około 15 minut w piecyku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Natkę szczypiorku umyć, drobno posiekać, a następnie posypać kalafior z sosem. Danie przyozdobić umytymi pomidorkami koktajlowymi,