Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1440]

Kalafior w zalewie octowej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Tak przyrządzony kalafior smakuje rewelacyjnie. Idealnie nadaje się do sałatek, jako dodatek do obiadu i samodzielna przekąska.

Kalafior w zalewie octowej

Składniki:

Kalafior w zalewie octowej

 

Zalewa:

  • 1 litr wody
  • 2 łyżeczki soli
  • 2 łyżki cukru
  • 200 ml octu

Sposób przygotowania:

Kalafior w zalewie octowej

ETAP 1:

Kalafior w zalewie octowej
Wielkość różyczek kalafiora powinna być średnia.

Kalafiora podzielonego na różyczki włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Gotować 5-7 minut od momentu zagotowania się wody.
Powinien być niedogotowany. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę a marchewkę w plasterki. Przygotować zalewę gotując wszystkie składniki podane w przepisie. Do słoików powkładać ząbki czosnku, koperek i resztę warzyw. Wszystko razem zalać zalewą i dodać po troszkę oliwy. Pasteryzować 30 minut.


Tagi:

kalafior