Sposób przygotowania:
Mieszanka warzyw do słoika
Trzeba przygotować warzywa. Marchewkę, seler obieramy kroimy na dowolne kawałki. Kalafior rozebrać na małe różyczki i zblanszować 2-3minuty ostudzić.Paprykę pokroić.Patisony większe tez pokroić. Przygotować słoiki do kazdego słoika 900ml wrzucamy 3 ziarenka ziela angielskiego,3 ziarenka pieprzu i listek laurowy. Do kadego słoika wkładamy porcje warzyw i pokrojoną w pióra cebulę.Na górę do kazdegosłoika dajemy łyżeczkę soli ,4 łyżeczki cukru i 4łyżki octu zalewamy wodą.Zakręcamy słoiki i pasteryzujemy 20-25 minut.Wystygnięte słoiki odstawiamy do spiżarki. POLECAM! ! !
gusia1000
Samo zdrowie.
Głos oddany.
Bo
gosia56
Naprawdę polecam te warzywa mozna zrobić bez patisona smakują naprawdę super robiłam je dopiero pierwszy raz w tym roku .Ale tak smakują ze wczoraj zrobiłam jeszcze raz 12 słoików .