Sposób przygotowania:
Kalafior w zalewie octowej...pychota!
Kalafior należy dokładnie umyć, podzielić na małe różyczki, włożyć do gara i zalać zimna wodą, zagotować, gotować jakieś 5-7 minut na małym ogniu...zawsze próbuję kawałek kalafiorka, bo nie może być rozgotowany...musi być taki al'dente...
umytą paprykę pokroić na cząstki, większe cebulki pokroić na pół albo i ćwierć...pokroić w talarki ugotowaną marchewkę...
ugotować zalewę...
do czystych i wyparzonych słoików włożyć przyprawy, ząbki czosnku, koper i układać warzywa ...następnie zalać zalewą...wlać na wierzch po łyżce oliwy...zamknąć słoiczki i pasteryzować ok. 30 min.
ja pasteryzuję na sucho w piekarniku...zwiększam czas takiej pasteryzacji do ok.40 min. w temp.ok.100 st.
taki sposób jest wygodniejszy i naprawdę go polecam..
umytą paprykę pokroić na cząstki, większe cebulki pokroić na pół albo i ćwierć...pokroić w talarki ugotowaną marchewkę...
ugotować zalewę...
do czystych i wyparzonych słoików włożyć przyprawy, ząbki czosnku, koper i układać warzywa ...następnie zalać zalewą...wlać na wierzch po łyżce oliwy...zamknąć słoiczki i pasteryzować ok. 30 min.
ja pasteryzuję na sucho w piekarniku...zwiększam czas takiej pasteryzacji do ok.40 min. w temp.ok.100 st.
taki sposób jest wygodniejszy i naprawdę go polecam..