Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kalafior z masłem i bułką tartą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kalafior z masłem i bułką tartą jest smaczny i bardzo łatwy do przygotowania.

Kalafior z masłem i bułką tartą

Składniki:

Kalafior z masłem i bułką tartą

 

Sposób przygotowania:

Kalafior z masłem i bułką tartą
Kalafior umyć i włożyć do gotującej się wody dodać sól, cukier, mleko i gotować na wolnym ogniu bez przykrycia do miękkości ( około 10 minut.) Masło włożyć na patelnię i razem z bułką tarta zrumienić. Kalafior wyjąć z wody, ułożyć na talerz i oblać zrumienionym masłem z bułeczką. Podawać jako dodatek do obiadu.

Tagi:

tarta kalafior