Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kalafior z orzechami włoskimi :

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciekawy smak zwykłego , gotowanego kalafiora .

Kalafior z orzechami włoskimi :

Składniki:

Kalafior z orzechami włoskimi :

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior z orzechami włoskimi :
Kalafiora podzielić na różyczki. Oczyścić . Zalać wodą . Wsypać sól i cukier. Gotować 20 minut od zagotowania wody. Na patelni zarumienić bułkę tartą . Zsypać ją i odstawić . Roztopić masło i wsypać na nie orzechy. Chwilę podsmażać . Dodać bułkę tartą .
Kalafiora odcedzić . Polać masłem z orzechami i bułką tartą .

Takiego kalafiora można podawać jako jarzynkę do drugiego dania lub jako samodzielne danie ( z ziemniakami lub bez ).

Można dodatkowo posypać usiekanym koperkiem .

Tagi:

kalafior tarta