Sposób przygotowania:
kalafior zapiekany z serem
Do garnka wstawiamy wodę i czekamy aż się zagotuje. Do gorującej wody wrzucamy różyczki kalafiora i gotujemy 15 minut. Odlewamy na sitko. Następnie wykładamy do naczynia żaroodpornego. Obieramy cebulę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Na rozgrzaną patelnie dajemy pokrojoną w krążki cebulę. Delikatnie podsmażamy i dodajemy mięso mielone. Drewnianą łyżką rozdzielamy je podczas smażenia na mniejsze kawałki. podlewamy wodą i dusimy 10 minut. Dodajemy przyprawy - według uznania. Dodajemy następnie pokrojone pomidory oraz paprykę marynowaną i znów dusimy ok 5 minut. Następnie dodajemy koncentrat i ketchup i dokładnie wszystko mieszamy. Wykładamy mięso mielone z cebulą na kalafior. Trzemy na to ser żółty. Pieczemy ok 40 minut .