Sposób przygotowania:
Kalafior ze szczypiorkiem i papryką
Kalafiora umyć, podzielić na różyczki, większe przekroić. W garnku zagotować wodę, osolić i wrzucić kalafior, gotować 5minut. Odcedzić i pozostawić do ostudzenia. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne. Cebulę obrać i umyć. Paprykę i cebulę włożyć do garnka sparzyć wrzątkiem i trzymać 3 minuty pod przykryciem. Osączyć, ostudzić i pokroić w kostkę. Szczypiorek umyć, wstrząsnąć, osuszyć i posiekać. Majonez wymieszać ze szczypiorkiem i migdałami. Doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą i pieprzem. Kalafior, cebulę, paprykę połączyć w misce. Wymieszać z sosem. Wstawić na 20minut do lodówki. Podawać schłodzoną.