goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kalafiorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupę możemy podać z pieczywem

Kalafiorowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafiorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa
Cebulę obieramy, natkę pietruszki płuczemy pod bieżącą wodą. W bulionie gotujemy pokrojoną drobno cebulę. Następnie dodajemy jarzyny pokrojone w kostkę i gotujemy je do miękkości. Wsypujemy ryż i gotujemy go około 10 minut. Pod koniec do jarzyn dodajemy kalafior podzielony na niewielkie różyczki oraz posiekaną natkę pietruszki. Gotujemy do miękkości, doprawiamy do smaku. Podajemy z pieczywem. Smacznego!
Kalafiorowa
W bulionie gotujemy pokrojoną drobno cebulę
Kalafiorowa
Jarzyny kroimy w kostkę i gotujemy do miękkości.
Kalafiorowa
Kalafior dzielimy na małe różyczki i dodajemy do jarzyn
Kalafiorowa
Pod koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, doprawiamy zupę

Tagi:

ryż kalafior