Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kalafiorowa z ziemniakami i pietruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kalafiorowa z ziemniakami i pietruszką bez mięsa to lekki obiad na upalne dni

Kalafiorowa z ziemniakami i pietruszką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kalafiorowa z ziemniakami i pietruszką

 

  • 1,5l rosołu bądź wywaru z warzyw
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • około 1/3 średniego kalafiora
  • 3 ziemniaki
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa z ziemniakami i pietruszką
Na małym ogniu podgrzewamy wywar, w tym czasie obieramy warzywka i kroimy na kosteczkę ziemniaki, marchewkę, seler oraz pietruszkę, kalafiora dzielimy na małe różyczki, natkę pietruszki drobno siekamy. Do gotującego się wywaru dodajemy korzeń pietruszki, seler, marchewkę oraz ziemniaki, kiedy wszystko się zagotuje dodajemy kalafiora - gotujemy do miękkości przez około 15 minut, na koniec dodajemy obfitą garść natki pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego
Kalafiorowa z ziemniakami i pietruszką
Warzywka nalezy obrać, a następnie pokroić w kosteczkę
Kalafiorowa z ziemniakami i pietruszką
Kalafiora dzielimy na mniejsze różyczki (wielkość wg uznania)
Kalafiorowa z ziemniakami i pietruszką
Do gotującego wywaru dodajemy pokrojone warzywka a nastepnie kalafiora
Kalafiorowa z ziemniakami i pietruszką
Na koniec dodajemy obfitą garść pietruszki