Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Kalafiorowa zielona pagoda :

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo lubię kalafiory . A zielony cenię sobie nie tylko za smak , ale i za fantastyczny wygląd. Kojarzy mi się z taką orientalna pagodą

Kalafiorowa zielona pagoda :

Składniki:

Kalafiorowa zielona pagoda :

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa zielona pagoda :
Kalafior oczyścić z liści i wyciąć ile się da głąba ( tak by kalafior się nie rozpadał w gotowaniu ). Włożyć do wysokiego garnka , zalać wodą , osolić ( 1 łyżeczka ), dodać cukier ( 1 łyżeczka ) i gotować aż będzie miękki. Zarumienić na maśle bułkę tartą. Wyjąć ostrożnie kalafior z garnka .Podawać w całości lub podzielony na różyczki polany masłem z bułką tartą . Posypać koperkiem . Może byś samodzielnym daniem z ziemniakami z wody lub dodatkiem do II dań.

Tagi:

tarta kalafior