Sposób przygotowania:
Kalafiorowe kotlety
- Koperek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Kalafiora myjemy i dzielimy na różyczki.
- Kalafiora gotujemy ok. 10 min w osolonej i posłodzonej,wrzącej wodzie z kostką. Odcedzamy, studzimy i rozgniatamy. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej, kminek, koperek i jajka. Mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dosypujemy bułki. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Z masy formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złotawobrązowy kolor. Dekorujemy natką.
- Kalafiora gotujemy ok. 10 min w osolonej i posłodzonej,wrzącej wodzie z kostką. Odcedzamy, studzimy i rozgniatamy. Dodajemy 2 łyżki bułki tartej, kminek, koperek i jajka. Mieszamy. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dosypujemy bułki. Doprawiamy solą i pieprzem.
- Z masy formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złotawobrązowy kolor. Dekorujemy natką.