p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Kalafiorowo-mięsne kotlety

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dla urozmaicenia menu proponuję kalafiorowo-mięsne kotlety

Kalafiorowo-mięsne kotlety Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kalafiorowo-mięsne kotlety

 

  • 1 szt kalafior,
  • 1 szt kostka drobiowa,
  • 20 dag mięsa mielonego,
  • 2 łyżki warzylionu,
  • 2 łyżki bułki tartej,
  • 1 łyżka oleju

 

Sposób przygotowania:

Kalafiorowo-mięsne kotlety
Ugotować różyczki kalafiora z kostką drobiową. Kalafior odcedzić, przełożyć do rozdrabniacza Bosch i zmiksować na pure. Dodać do pure mięso mielone, dokładnie całość wymieszać, dodać 2 łyżki warzylionu i ponownie wymieszać. Wsypać do masy 2 łyżki bułki tartej, połączyć i formować owalne kotlety. Usmażyć z każdej strony na patelni grillowej z dodatkiem oleju. Usmażone kotlety przełożyć do miseczki, udekorować świeżymi pomidorami, natką pietruszki, posypać pieprzem kolorowym.
Kalafiorowo-mięsne kotlety
Kalafior odcedzamy, wkładamy do rozdrabniacza Bosch i miksujemy na pure
Kalafiorowo-mięsne kotlety
do masy kalafiorowo mięsnej dodajemy 2 łyżki warzylionu
Kalafiorowo-mięsne kotlety
Smażymy z każdej strony na patelni grillowej z dodatkiem oleju