Sposób przygotowania:
Kalafiorowo - ziemniaczane kotleciki
Kalafior obrać, podzielić na różyczki i ugotować na pół twardo w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu i wystudzeniu kalafior rozdrobnić widelcem lub tłuczkiem.
Do kalafiora dodać ugotowane, przeciśnięte przez praskę ziemniaki, dodać przyprawy oraz jajka. Do masy kalafiorowo ziemniaczanej dodać pokrojoną cebulę i czosnek oraz posiekaną zieleninę. Całość wymieszać do połączenia składników, gdyby masa była za luźna dodać bułkę tartą.
Z masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Do kalafiora dodać ugotowane, przeciśnięte przez praskę ziemniaki, dodać przyprawy oraz jajka. Do masy kalafiorowo ziemniaczanej dodać pokrojoną cebulę i czosnek oraz posiekaną zieleninę. Całość wymieszać do połączenia składników, gdyby masa była za luźna dodać bułkę tartą.
Z masy formować kotleciki, smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Czekoladka 2
BozenaMatuszczyk
Dziękuje.;)
lukrowanepierniczki
BozenaMatuszczyk
Będzie mi bardzo miło i czekam na opinię.;) Pozdrawiam.;)