Sposób przygotowania:
Kotlety ziemniaczane z papryką i szczypiorkiem
Ugotowane ziemniaki ( mogą być z poprzedniego dnia ) przeciskamy przez praskę do miski.
Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Do ziemniaków dodajemy jajko, pokrojoną paprykę z czosnkiem, bułkę tartą, przyprawy i mieszamy. Wyrabiamy dokładnie masę i formujemy kotlety. Na talerz wsypujemy
bułkę tartą i obtaczamy kotlety w bułce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na złoty kolor.
Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Do ziemniaków dodajemy jajko, pokrojoną paprykę z czosnkiem, bułkę tartą, przyprawy i mieszamy. Wyrabiamy dokładnie masę i formujemy kotlety. Na talerz wsypujemy
bułkę tartą i obtaczamy kotlety w bułce. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety na złoty kolor.