Sposób przygotowania:
Polędwiczki w młodej kapuścieI
1. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, kroję w kostkę. Warzywa przekładam do garnka, zalewam wodą, wsypuję Vegetę, dodaję liście laurowe oraz ziele angielskie i gotuję około 20 minut. Po tym czasie wlewam ocet i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Gotuję do chwili zagotowania.
II
Sposób przygotowania polędwiczek:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam solą oraz pieprzem, Następnie na środku każdego plastra układam po pasku papryki oraz słupku ogórka konserwowego.
III
2. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
3. Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
IV
4. Ugotowaną kapustę układam w naczyniu, na kapuście układam roladki.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.