Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Polędwiczki w młodej kapuście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 9
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nie masz pomysłu na obiad lub chcesz zaskoczyć gości, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Odkąd znam ten przepis, nie chcę innego, soczyste, pyszne polędwiczki, owinięte aromatycznym boczkiem a jego dodatki sprawiają, że danie jest idealne.

Polędwiczki w młodej kapuście

Składniki:

Polędwiczki w młodej kapuście

Składniki na kapustę:

Składniki na polędwiczki:

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w młodej kapuście

I

Polędwiczki w młodej kapuście
Przygotowanie kapusty, kapustę szatkujemy, marchew obieramy, kroimy i gotujemy z dodatkiem Vegety..

1. Kapustę drobno szatkuję, marchew obieram, myję, kroję w kostkę. Warzywa przekładam do garnka, zalewam wodą, wsypuję Vegetę, dodaję liście laurowe oraz ziele angielskie i gotuję około 20 minut. Po tym czasie wlewam ocet i zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody. Gotuję do chwili zagotowania.

II

Polędwiczki w młodej kapuście
przygotowanie mieśa, myjemy, ossuzamy, kroimy w plastry, rozbijamy i faszerujemy warzywami.

Sposób przygotowania polędwiczek:
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Każdy kawałek mięsa doprawiam solą oraz pieprzem, Następnie na środku każdego plastra układam po pasku papryki oraz słupku ogórka konserwowego.

III

Polędwiczki w młodej kapuście
Zwijamy mięso w roladki, owijamy boczkiem parzonym i pieczemy w rozgrzanym piekarniku.

2. Mięso zwijam w roladki i owijam boczkiem.
3. Roladki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.

IV

4. Ugotowaną kapustę układam w naczyniu, na kapuście układam roladki.
5. Danie gotowe.
6. Smacznego.