Sposób przygotowania:
Kalarepka duszona z dodatkami
warzywa oczyściłam, co trzeba obrałam a z papryk usunęłam gniazda nasienne. Kalarepę pokroiłam w dużą kostkę, marchewkę w plasterki, cebulę w ćwierć plasterki, papryczkę ostrą drobno posiekałam a paprykę czerwoną słodką pokroiłam w kostkę. Na patelni rozpuściłam masło i podsmażyłam cebulę z ostrą papryczką aż cebula się zeszkliła. Dodałam marchewkę, szczyptę cukru, chwilę smażyłam a następnie wlałam 2-3 łyżki wody i dusiłam aż marchewka nieco zmiękła. Dodałam kalarepkę i paprykę słodką, dusiłam aż warzywa zmiękły, ale pozostały lekko chrupiące. Mleko wymieszałam z mąką, wlałam do warzyw. Dodałam też koperek i doprawiłam całość odrobiną soli do smaku. Dusiłam jeszcze 2 minuty. Podałam z chrupiącymi grzankami z grahamek.