Kalarepka z marchewką i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

polecam,Kalarepka z marchewką i cukinią to pychotka;-)))))

Kalarepka z marchewką i cukinią

Składniki:

Kalarepka z marchewką i cukinią

 

  • 2 kalarepki
  • 1 młoda cukinia
  • 300 g młodej marchewki
  • 3 łyżki masła
  • 200 ml bulionu
  • cukier
  • sól, pieprz
  • 1 łyżkę posiekanej
  • natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Kalarepka z marchewką i cukinią
Warzywa opłukać, kalarepki obrać, pokroić na ósemki. Z cukinii odciąć końce, miąższ pokroić na słupki. Marchewki obrać, pokroić na kawałki. Na maśle przesmażyć marchewki i kalarepkę. Gdy zaczną się rumienić, obsypać je 1 łyżką cukru. Smażyć 3 minuty, wlać bulion, doprawić i dusić 15 minut. Dodać cukinię, dusić, aż odparuje cały sos, posypać natką i podawać.