ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Kalarepka z metką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najlepiej wybierać do faszerowania młode i nieduże kalarepki, bo większe często bywają włókniste i twarde

Kalarepka z metką

Składniki:

Kalarepka z metką

 

  • 4 kalarepki
  • 20 dag metki
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kalarepka z metką
Kalarepki umyć,obrać,ściąć wierzchy.Miąższ wydrążyć,posiekać. Wymieszać z wyjętą z osłonki metką,łyżką natki oraz solą i pieprzem.Farszem wypełnić kalarepki,ułożyć je w natłuszczonej formie,posypać wiórkami masła,żółtym serem i natką.Podlać bulionem,piec 35 min w temp.180`C.

Tagi:

sery ser kalarepa