Sposób przygotowania:
Kaliszanki
Filet myjemy i kroimy drobno w kostkę,tak samo ser żółty i paprykę następnie dodajemy wegetę,koperek ,czosnek doprawiamy pieprzem i wlewany 2-3 łyżki oleju.WKladamy miskę do lodówki na pól godziny.Następnie dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną.Smażymy na gorącym oleju tak jak placki ziemniaczane.
Kaliszanki wg,fantazji można urozmaicać dodając np.pieczarki ,groszek zielony czy drobną pokrojoną marchewkę
Najlepiej smakują ze sosem czosnkowym oraz ze ziemniakami.
Kaliszanki wg,fantazji można urozmaicać dodając np.pieczarki ,groszek zielony czy drobną pokrojoną marchewkę
Najlepiej smakują ze sosem czosnkowym oraz ze ziemniakami.
Sarenka
Gemjan
IwonaF
Gemjan
Mam zdjęcie ,ale nie mogłem umieścić dwóch zdjęć.Pozdrawiam Jan