Gemjan

Gemjan

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Kaliszanki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kaliszanki za serem żółtym i papryką

Kaliszanki

Składniki:

Kaliszanki

 

  • kolorowa,czosnek,koperek,wegeta jajko,mąka ziemniaczana 3 -4 kopiaste łyżki,sól,pieprz,olej

Sposób przygotowania:

Kaliszanki
Filet myjemy i kroimy drobno w kostkę,tak samo ser żółty i paprykę następnie dodajemy wegetę,koperek ,czosnek doprawiamy pieprzem i wlewany 2-3 łyżki oleju.WKladamy miskę do lodówki na pól godziny.Następnie dodajemy jajko i mąkę ziemniaczaną.Smażymy na gorącym oleju tak jak placki ziemniaczane.
Kaliszanki wg,fantazji można urozmaicać dodając np.pieczarki ,groszek zielony czy drobną pokrojoną marchewkę
Najlepiej smakują ze sosem czosnkowym oraz ze ziemniakami.