makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Kalmary z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Danie z kalmarami na obiad

Kalmary z marchewką

Składniki:

Kalmary z marchewką

 

Sposób przygotowania:

Kalmary z marchewką
Zalać owoce morza słoną wodą na dwie godziny. Odsączone pokroić w paski. Wsypać do osolonej wody i gotować kwadrans. Odsączyć. Obrać marchewkę i pokroić w kostkę. Pietruszkę zetrzeć. Przygotowane warzywa wsypać do bulionu. Wsypać owoce morza. Przyprawić. Gotować 45 minut. Obrać cebulę, posiekać, zeszklić na maśle. Rozetrzeć z mąką. Wymieszać z potrawą. Wsypać paprykę. Zagotować.

Tagi:

marchewka