gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Kalmary z sosem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszniutkie chrupiące kalmary z sosem czosnkowym

Kalmary z sosem czosnkowym

Składniki:

Kalmary z sosem czosnkowym

 

 

Sposób przygotowania:

Kalmary z sosem czosnkowym
Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy kalmary z obu stron na rumiany kolor. Miedzy czasie przygotowujemy sos czosnkowy. Czosnek drobno siekamy lub przeciskamy, dodajemy do naczynia, do czosnku dodajemy majonez, śmietanę i doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Kalmary po usmażeniu wyciągamy na talerzyk i podajemy z sosem czosnkowym.