pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Kanapeczki na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Grzanki w nieco innej odsłonie

Kanapeczki na ciepło Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kanapeczki na ciepło

 

  • 6 kromek bułki wrocławskiej (weka)
  • masło do posmarowania
  • 3 jajka
  • 1,5 łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz
  • 1/2 małej cebulki
  • kilka pieczarek
  • żółty ser

 

Sposób przygotowania:

Kanapeczki na ciepło
Jajka ugotować na twardo. Po ostygnięciu obrać ze skorupek i drobno posiekać. Pieczarki i cebulę posiekać. Przesmażyć na rozgrzanym oleju. Delikatnie przestudzić. Wymieszać z posiekanymi jajkami. Dodać musztardę, sól i pieprz do smaku. Masą posmarować kromki bułki. Posypać żółtym serem - nie za dużo. Podpiec delikatnie - tylko do rozpuszczenia sera w piekarniku nagrzanym do 150st.
Kanapeczki na ciepło
Cebulę i pieczarki podsmażamy delikatnie na patelni
Kanapeczki na ciepło
Ugotowane na twardo jajka mieszamy z pieczarkami i musztardą
Kanapeczki na ciepło
Masą smarujemy kromki bułki i podpiekamy w piekarniku