Sposób przygotowania:
Kanapka gyros
1. Mięso pokrój w plastry o grubości 1 cm, dodaj Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr i lekko rozgnieć ręką. Obsmaż z obu stron na rozgrzanym oleju.
2. Kapustę odciśnij z nadmiaru soku. Pokrój drobno cebulę, a następnie podsmaż ją na oddzielnej patelni. Pokrój drobno kminek. Do cebuli dodaj kapustę i dopraw ją do smaku czarnym pieprzem i kminkiem. Smaż chwilę ciągle mieszając.
3. Posiekaj rzeżuchę. Chleb pokrój w kromki o grubości 1 centymetra, posmaruj je margaryną i posyp rzeżuchą.
4. Na jednej kromce ułóż kapustę, podsmażone płaty mięsa i nałóż ser. Całość przykryj drugą kromką.
5. Tak przygotowaną kanapkę umieść w nagrzanym do 180°C piekarniku na około
15 minut. Kanapka powinna zarumienić się z obu stron. Ewentualnie opiecz ją w tosterze.
6. Sos paprykowo-ziołowy z opakowania Fix Knorr wymieszaj dokładnie z ketchupem
i majonezem.
7. Kanapki podawaj przekrojone na pół, razem z sosem.
2. Kapustę odciśnij z nadmiaru soku. Pokrój drobno cebulę, a następnie podsmaż ją na oddzielnej patelni. Pokrój drobno kminek. Do cebuli dodaj kapustę i dopraw ją do smaku czarnym pieprzem i kminkiem. Smaż chwilę ciągle mieszając.
3. Posiekaj rzeżuchę. Chleb pokrój w kromki o grubości 1 centymetra, posmaruj je margaryną i posyp rzeżuchą.
4. Na jednej kromce ułóż kapustę, podsmażone płaty mięsa i nałóż ser. Całość przykryj drugą kromką.
5. Tak przygotowaną kanapkę umieść w nagrzanym do 180°C piekarniku na około
15 minut. Kanapka powinna zarumienić się z obu stron. Ewentualnie opiecz ją w tosterze.
6. Sos paprykowo-ziołowy z opakowania Fix Knorr wymieszaj dokładnie z ketchupem
i majonezem.
7. Kanapki podawaj przekrojone na pół, razem z sosem.
skuter5
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki