superbaba4

superbaba4

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 357]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Kanapka - kęs Meksyku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Guacamole - mały kęs Meksyku na śniadanie :)

Kanapka - kęs Meksyku

Składniki:

Kanapka - kęs Meksyku

 

  • 1 kromka cienkiego pieczywa kukurydzianego Good Food
  • 1 awokado
  • 1 pomidorek koktajlowy
  • 1/2 cytryny
  • 1 krążek limonki
  • sól morska świeżo mielona
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka przyprawy meksykańskiej Kamis
  • 1/4 małej cebuli

Sposób przygotowania:

Kanapka - kęs Meksyku
Awokado dzielmy na dwie części. Jeną połówkę miksujemy w rozdrabniaczu razem z cebulką. Skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku. Dodajemy oliwę i mieszamy. Pomidorka kroimy w małą kostkę i dodajemy do awokado. Pozostałe awokado kroimy w krążki i grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej. Zgrillowane awokado układamy na kromce pieczywa. Na to nakładamy guacamole i dekorujemy limonką i cytryną. Smacznego :)