marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Kanapka po arabsku z jajkiem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Chlebki pita przekroić wpół i zapiec połówki 5 min.po czym przeło- -żyć sadzonym jajem,pomidorem,ciecierzycą,fasolką i chilli.Przykryć górą

Kanapka po arabsku z jajkiem.

Składniki:

Kanapka po arabsku z jajkiem.

 

  • 4 chlebki pita,
  • 25 g.ciecierzycy,
  • fasolka czerwona z puszki,
  • 4 jajka sadzone,
  • 1 duży pomidor,
  • 1 papryczka chilli,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Kanapka po arabsku z jajkiem.
Każdy chlebek pita przekroić wzdłuż i podpiec połówki w piekarniku z 5 min.Usmażyć jajka sadzone i przełożyć nimi każdą
kanapkę,a pod jajko dać ciecierzycę osączoną,fasolkę czerwoną
oraz papryczkę chilli i plaster pomidora.Nakryć drugą połówką chlebka i podawać na śniadanie.

Tagi:

jajko jajka