Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Kanapka twarożkowo-jagodowa

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kanapka – dużo smaku, mało kalorii

Kanapka twarożkowo-jagodowa

Składniki:

Kanapka twarożkowo-jagodowa

 

  • 4 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego (4x40 g)
  • 2 łyżeczki margaryny miękkiej (10 g)
  • 4 cienkie plastry półtłustego sera białego (80 g)
  • 4 łyżeczki gęstego jogurtu naturalnego 0 lub 0,5% tł. (40 g)
  • 2 łyżeczki świeżych lub mrożonych jagód (10 g)
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego (5 g)
  • suszona mięta

Sposób przygotowania:

Kanapka twarożkowo-jagodowa

Chleb posmaruj cienko margaryną miękką, na każdej kanapce połóż plaster sera białego, ser polej jogurtem, na jogurcie ułóż po pół łyżeczki jagód, posyp cukrem waniliowym i szczyptą suszonej mięty.


  165 kcal/kromkę.


Poczytaj o zaleceniach dietetycznych dla osób z cukrzycą.


Tagi:

sery chleb ser