Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Kanapka twarożkowo-orzechowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekka kanapka z białkiem i zdrowym kwasem alfa-linolenowym

Kanapka twarożkowo-orzechowa

Składniki:

Kanapka twarożkowo-orzechowa

 

  • 4 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego (4x40 g)
  • 2 łyżeczki margaryny miękkiej (10 g)
  • 4 cienkie plastry wilgotnego półtłustego sera białego (80 g)
  • 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1% tł. (60 g)
  • 4 drobno posiekane orzechy włoskie (20 g)

Sposób przygotowania:

Kanapka twarożkowo-orzechowa

Ser biały wymieszaj z jogurtem i posiekanymi orzechami włoskimi.

Chleb posmaruj cienko margaryną miękką, na każdej kanapce połóż ser z jogurtem i orzechami.


  177 kcal/kromkę.


Dowiedz się więcej o zaleceniach dietetycznych dla osób z cukrzycą.


Tagi:

sery chleb ser