Aleksandra Cichocka

Aleksandra Cichocka

Szef Kuchni
[Przepisów: 101]

Książka Kucharska: 100 przepisów przy diecie cukrzycowej

Kanapka twarożkowo-truskawkowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Lekka kanapka z białkiem i witaminą C

Kanapka twarożkowo-truskawkowa

Składniki:

Kanapka twarożkowo-truskawkowa

 

  • 4 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego (4x40 g)
  • 2 łyżeczki margaryny miękkiej (10 g)
  • 4 cienkie plastry półtłustego sera białego (80 g)
  • 8 przekrojonych na połówki truskawek (100 g)
  • Świeże listki mięty

Sposób przygotowania:

Kanapka twarożkowo-truskawkowa

Chleb posmaruj cienko margaryną miękką, na każdej kanapce połóż plaster sera białego i 4 połówki truskawek. Każdą kanapkę udekoruj listkami świeżej mięty.


  150 kcal/kromkę.


Poznaj zalecenia dietetyczne ważne przy cukrzycy.


Tagi:

sery chleb ser