jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kanapka ucznia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Idealna na drugie śniadanie

Kanapka ucznia Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kanapka ucznia

 

  • Składniki na 2 porcje:
  • 2 pełnoziarniste bułki,
  • 100 g twarogu,
  • Mała garść liści szpinaku,
  • Czosnek granulowany,
  • Sól ziołowa,
  • 1 łyżka śmietany,
  • 1 jajko,
  • 2 plasterki pomidora,
  • 2 liście sałaty zielonej,
  • 2 małe płaty łososia wędzonego (około 20g),
  • Szczypiorek do dekoracji,
  • Masło do posmarowania

 

Sposób przygotowania:

Kanapka ucznia
Pasta szpinakowa: Do miski przekładamy ser. Dodajemy do niego rozdrobnione liście szpinaku wraz z śmietanę. Miksujemy całość na gładką masę. Następnie doprawiamy solą ziołową oraz granulowanym, czosnkiem. Jajko należy ugotować na twardo ostudzić obierać i przekroić na połowę. Bułki także przekrawamy na połowy. Zaczynając od dołu nakładamy na dolną połówkę bułki -masło, -liść sałaty, -pasta szpinakowa, -plasterek pomidora, -łosoś oraz połówka jajka, -szczypiorek. Całość przykładamy górną częścią bułki. W ten sam sposób postępujemy z drugą przekrojoną bułką
Kanapka ucznia
Szpinakową masę nakładamy na liść sałaty