Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kanapka z rulonami.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gdy nasza pociecha nie ma ochoty na zwykłą kanapkę i zwykłą wędlinę warto zaszaleć.

Kanapka z rulonami. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kanapka z rulonami.

 

  • 2 kromki kwadratowego chleba
  • 3 plastry chudej wędliny
  • liść sałaty
  • plaster pomidora
  • pół łyżeczki majonezu
  • pół łyżeczki musztardy
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Kanapka z rulonami.
Na patelni opiekamy lekki wędlinę. Nie chodzi aby ją spiec, ale by lekko zmieniła smak. Zamiast masła użyjemy majonezu jednak aby go zrobić lżejszym dodamy do niego tyle samo musztardy. To nada lekkiej ostrości kanapce. A więc na kromkę wykładamy majonez i musztardę i rozprowadzamy po chlebie i dajemy liść sałaty. Na to układamy zwiniętą w ruloniki wędlinę i przyciskamy grubym plastrem pomidora, który lekko solimy i ostatni dodatek czyli druga kromka chleba.
Kanapka z rulonami.
Wędlinę lekko rumienimy na patelni, a następnie zwijamy w rulony.
Kanapka z rulonami.
Odrobina majonezu rozrobiona z musztardą nie tylko nada innego smaku, ale i pikanterii.
Kanapka z rulonami.
Jeśli nasza pociecha lubi pomidory niech plaster będzie okazały.