MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Kanapka z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowa wątróbka z kaparami podana na pieczywie, danie szybkie , zdrowe i smaczne.

Kanapka z wątróbką

Składniki:

Kanapka z wątróbką

 

  • 20dag wątroby z kurczaka
  • 30 g masła
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka posiekanych kaparów
  • 1 łyżeczka mąki
  • 3 łyżki wody, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kanapka z wątróbką
Wątróbkę opłukaj i delikatnie oczyść z żółci. Pokrój w kostkę , przypraw pieprzem i solą, Na patelni rozgrzej masło i smaż wątróbkę 10 minut przewracając i delikatnie mieszając.Dodaj posiekane kapary i natkę pietruszki drobno posiekaną, wszystko zamieszaj, dodaj 2 łyżki wody, przykryj i pozostaw na ogniu przez 5 minut.Łyżeczkę mąki rozpuść dokładnie w łyżce wody i wlej do wątróbki, zagotuj.Chleb pokrój na kromki i nakładaj ciepłą wątróbkę.Smacznego.