Sposób przygotowania:
Przepis na jajka faszerowane na ciepło
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i przeciąć wzdłuż ostrym nożem tak, by nie uszkodzić skorupki. Wyjąć jajka ze skorupki, drobno pokroić, dodać posiekaną zieleninę i masło. Doprawić solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać, aby powstała dosyć zwięzła pasta (prawie taka, jak do kanapek). 2. Uzyskaną pastą z jajek napełnić wydrążone skorupki w taki sposób, aby trochę masy wystawało ponad brzegi. Łódeczki panierować (tylko od strony nadzienia) w bułce tartej. Następnie smażyć jajka na gorącym tłuszczu aż do momentu, gdy się pięknie zrumienią.
zuzi
http://www.w-spodnicy.pl/Tekst/Przepisy/525577,1,Przepisy-wielkanocne-jajka-faszerowane-na-cieplo.html
kinga
Henia
Bo andzelina nie umie gotować, tylko kopiować!
iprzyprawy.pl
Grzesiek
iprzyprawy.pl