andzelina

andzelina

Kucharz
[Przepisów: 5]

Przepis na jajka faszerowane na ciepło

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

do wody wsyp soli jak sie gotuje

Przepis na jajka faszerowane na ciepło

Składniki:

Przepis na jajka faszerowane na ciepło

 

 

 

Sposób przygotowania:

Przepis na jajka faszerowane na ciepło
1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i przeciąć wzdłuż ostrym nożem tak, by nie uszkodzić skorupki. Wyjąć jajka ze skorupki, drobno pokroić, dodać posiekaną zieleninę i masło. Doprawić solą oraz pieprzem. Dokładnie wymieszać, aby powstała dosyć zwięzła pasta (prawie taka, jak do kanapek). 2. Uzyskaną pastą z jajek napełnić wydrążone skorupki w taki sposób, aby trochę masy wystawało ponad brzegi. Łódeczki panierować (tylko od strony nadzienia) w bułce tartej. Następnie smażyć jajka na gorącym tłuszczu aż do momentu, gdy się pięknie zrumienią.