Sposób przygotowania:
kanapki na ciepło z pastą brokułową
Brokuł umyć, osuszyć, podzielić na małe różyczki i gotować 3 minuty w osolonym wrzątku. Po tym czasie odcedzić i osączyć na sicie- wystudzić i drobno pokroić. Cebulę obrać i drobno posiekać. Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Piettruszkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na patelni rozgrzac masło, dodac cebulę, paprykę i pietruszkęi chwilę razem dusić, dodac brokuły i dokładnie wymieszać. Ser bardzo dokładnie rozdrobnić widelcem, dodac do podduszonych warzyw. Wbić jajko, dodać kremówkę i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Masę doprawić solą i pieprzem. Urtworzoną pastą smarować kromki pieczywa. Wstawić je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiekać około 15 minut.