Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kanapki z razowego chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo dekoracyjne i samcze kanapeczki.

Kanapki z razowego chleba

Składniki:

Kanapki z razowego chleba

 

Sposób przygotowania:

Kanapki z razowego chleba
Bochenek chleba okroić ze skórki i przeciąć wzdłuż na 4 części.
Następnie cieniutko posmarować masłem.
Seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach a następnie skropić sokiem z cytryny dodać bardzo drobno pokrojone orzechy włoskie i majonez.
Wszystko razem wymieszać i posmarować chleb.
Ser wędzony zetrzeć na tarce wprost na selerową pastę. Każdy pas chleba przekroić wzdłuż na połowę a następnie na małe kawałeczki. Na każdą kanapkę położyć kawałek pomarańczy i listek pietruszki. Wbić w środek wykałaczkę.

Tagi:

sery chleb ser