Sposób przygotowania:
Kanapki - zapiekanki
Kromki chleba posmarować masłem i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na chlebie ułożyć ser żółty.
Wędlinę pokroić w cienkie paseczki i ułożyć na serze żółtym. Cebulę pokroić w kostkę, a pieczarkę zetrzeć na tarce o małych oczkach i ułożyć na chlebie. Jajka rozmieszać i polać nim kromki chleba.
Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Zapiekać około 20-25 minut w 190 stopniach.
Wędlinę pokroić w cienkie paseczki i ułożyć na serze żółtym. Cebulę pokroić w kostkę, a pieczarkę zetrzeć na tarce o małych oczkach i ułożyć na chlebie. Jajka rozmieszać i polać nim kromki chleba.
Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Zapiekać około 20-25 minut w 190 stopniach.