Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Kanapkowa pasta jajeczno- marchwiowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pasta ta to ciekawa alternatywa dla osób, które lubią pożywne, ale niebanalne śniadania. Łatwa w przygotowaniu.

Kanapkowa pasta jajeczno- marchwiowa

Składniki:

Kanapkowa pasta jajeczno- marchwiowa

 

  • 3 jajka
  • 3 marchewki
  • 1/2 pęczka szczypiorku
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka chrzanu
  • 1 łyżka majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kanapkowa pasta jajeczno- marchwiowa
Jajka i marchewki gotujemy w sposób tradycyjny. Gdy będą już miękkie studzimy i obieramy. Jajka bardzo drobno siekamy, a marchewki kroimy w niedużą kostkę. Dodajemy do nich drobno posiekany szczypiorek. W osobnej misce ucieramy masło, a gdy będzie gładkie dodajemy do niego majonez oraz chrzan. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Następnie łączymy ze składnikami i znowu mieszamy. Odstawiamy do lodówki, aby pasta się schłodziła. Podajemy na kanapkach.